Must read: 5x boeken voor grafisch vormgevers

Als grafisch vormgever haal jij je informatie en inspiratie vast veelal online. Toch zijn er ook een heleboel mooie en informatieve boeken die je gelezen moet hebben! Hieronder een lijstje. Deze boeken voor grafisch vormgevers moet je gelezen hebben!
Boeken grafisch vormgevers

Deze 5 boeken voor grafisch vormgevers mogen niet ontbreken in jouw boekenkast! Zowel voor startende als ervaren vormgevers is dit lijstje echt een must read (deze boeken zijn ook heel geschikt voor mensen die liever alleen plaatjes kijken!)

5x boeken voor grafisch vormgevers

Feck Perfuction

Onlangs tipte iemand dit boek op Instagram en het is echt een aanrader. Heerlijk om even doorheen te bladeren als je het even niet meer weet. Het is een mengelmoes van tips en informatie voor creatieve ondernemers opgevuld met beeld. Ik heb het boek op mijn bureau liggen momenteel en blader er af en toe even doorheen als ik inspiratieloos ben. Bovendien is het boek ideaal voor perfectionisten die zichzelf in de weg zitten, feck perfuction en gewoon doen!

Bestel het boek hier

boeken voor grafisch vormgevers

Made by James

Grafisch ontwerper James heeft wat tegenslag gehad in zijn leven, hij haalde lage cijfers op school, had geen interesses en een hoop struggles. Inmiddels is hij een succesvol grafisch ontwerper en in zijn boek laat hij de weg hierna toe zien. Inclusief een heleboel schetsen wat enorm leerzaam is voor o.a. beginnende vormgevers. In een campagne zie je niet hoe deze is opgebouwd, James laat dit wel zien. Kortom, het boek staat vol mooie en inspirerende logo’s gemaakt door James en zijn bedrijf. Aanrader! James is ook te volgen op Instagram en deelt hier regelmatig goede tips.

Bestel het boek hier

Thinking with type

Deze mag niet ontbreken in de boekenkast van een vormgever. Het is een informatief boek over het gebruik van typografie. Alles omtrent type wordt besproken, van het aanvragen van een license tot het gebruik van grids en columns. Ook als ervaren designer is het goed om hier kritisch naar te kijken en af en toe even het geheugen te verfrissen want hoe zat het ook alweer met de regels. Het boek zit vol met voorbeelden en tips. Heb je het boek nog niet? Schaf deze dan snel aan!

Bestel het boek hier

StudieboekenStudieboeken

Know your onions

Ook wel een klassieker te noemen, er zijn diverse uitgaven in deze serie maar we bespreken vandaag de graphic design editie. ‘How to think like a creative, act like a businessman and design like a god’ staat er op de voorkant en dat vat het boek wel goed samen! Naast dat het boek er grappig uitziet zit het ook boordevol briljante tips en tricks. Deze mag niet ontbreken in je collectie.

Bestel het boek hier

Share your work

Als laatste ‘Share your work’ dit boek ziet er ontzettend leuk en inspirerend uit en dat is het ook! In het boek staan veel tips om als (beginnend) grafisch vormgever gezien te worden. Ideaal om eens doorheen te bladeren als je vastloopt met zelfpromotie, ik weet zeker dat je na het lezen boordevol goede ideeën zit! Het boek is niet duur en dus ook leuk als kerstcadeautje voor je designer vrienden.

Bestel het boek hier

nl_NL