De beste websites voor grafisch vormgevers

De belangrijkste tools voor een grafisch vormgever zijn natuurlijk de bekende Adobe programma's maar ook online kun je belangrijke hulpstukken vinden. Kijk mee!

Om te beginnen met social media. Het dient diverse doelen, het is een gratis platform om je werk te promoten en klussen binnen te halen. Bijvoorbeeld via je de vele groepen op Facebook maar ook Linkedin en Instagram zijn hier zeer geschikt voor. Pinterest gebruik ik persoonlijk vooral voor inspiratie en tips maar ook dit platform is ideaal om je werk te laten zien. Dit zijn de beste websites voor grafisch vormgevers.

Kleuren kiezen

Voor het kiezen van kleuren heb ik een paar hele leuke websites gevonden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Coolors.co als je op zoek bent naar kleuren voor een project of huisstijl. Ze bieden diverse mogelijkheden om kleuren bij elkaar te zoeken. Toen ik net begon als vormgever was de Pantone waaier the way to go, maar tegenwoordig gebruik je zoveel andere kleuren dat een website als Coolors.co echt uitkomst biedt! Ook voor webdesigners is dit het kleuren walhalla, de hex code kun je gemakkelijk kopiëren van de website. Nog niet overtuigd? Neem dan ook eens een kijkje op Colorhunt.co. Op deze website kun je in het menu een sfeer kiezen bijvoorbeeld Retro, Pastel, Cold etc. Ideaal als je al een klein beetje een idee hebt wat de uitstraling moet worden.

Mockups

Je kunt zelf mockups maken from scratch maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden. Er is enorm veel en goed materiaal te vinden langs de digitale snelweg dus waarom zou je niet even een pitstop maken en wat goede PSD mockups downloaden uit een beeldbank. Ik maak zelf veel gebruik van Freepik, het is een zeer uitgebreide beeldbank met o.a. stockfoto’s, icons, mockups en meer. Je betaald slechts rond de 15 euro per maand om gebruik te maken van de premium downloads, een zeer goede prijs voor zo’n uitgebreide beeldbank. Maar ook gratis staat er veel goede content tussen. Bijvoorbeeld PSD mockups, ideaal voor brand presentaties en pitches, het geeft de klant een goed beeld van de uitstraling van een product. Er zijn nog veel meer mockup downloads te vinden online, zowel gratis als betaald. Ben je geen Photoshopper? Ik help je graag!

Gratis stockfoto’s

Iedere beeldredacteur weet dat het soms zoeken naar een speld in een hooiberg is maar er bestaan wel degelijk goede stockfoto’s. Soms zijn de gratis varianten zelfs beter dan de bekende dure beeldbanken. Een leuke foto van een gezin is bijna moeilijk te vinden maar foto’s van de kerstman in zwembroek met een ananas op zijn hoofd zijn er in overvloed. De websites die ik meestal gebruik zijn Pixabay, Pexels en Unsplash. Uiteraard is het nadeel dat deze foto’s online enorm veel gebruikt worden en het geen unieke content is maar dat geldt ook voor betaalde stockfoto’s. Investeren in stockfoto’s vind ik persoonlijke zonde van het geld, je kunt dan beter investeren in een goede fotograaf (er zijn er heel veel en vast ook in jouw omgeving!) en eigen content creëren! Win win, support your local en unieke content.
Maar als je toch heel graag stockies wilt gebruiken:

Vecteezy
Unsplash
PixaBay
Freepik

Wat zijn volgens jou de beste websites voor grafisch vormgevers?

WIE BEN IK?

Hi! Mijn naam is Puck van den Berg, een ervaren grafisch vormgever en webdesigner. Ik help jouw bedrijf met creatieve branding en een goede website!