Case: Manege de Hoef

Manege de Hoef is een hippisch bedrijf (MKB) in Egmond aan den Hoef. Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het rebranden van de huisstijl.
Manege de Hoef

Het oude logo van Manege de Hoef was met de hand getekend en ondanks dat het bedrijf en (vooral de oudere) klanten er erg aan gehecht waren was het echt aan vervanging toe. Het lijnwerk was moeilijk strakker te maken (dan zou het idee van de afbeelding verloren gaan) en ook online bleek het niet geschikt. Tijd dus voor een nieuwe logo en daarbij horende huisstijl.


De kleur oranje is bewust gekozen. Oranje is een frisse en sportieve kleur en de overkoepelende hippische sport federatie gebruikt deze kleur. Dit zorgt bij herkenbaarheid voor de klanten. Ook is het de kleur van de rozet die bij de eerste prijs hoort, succesvol dus!


Manege de Hoef bedrijfskleding

Ook hebben we bedrijfskleding ontwikkeld. Zowel kantinepersoneel, instructeurs als de stalmedewerkers dragen een donkerblauwe polo (met korte en lange mouwen) met het logo op de borst. Voor de klanten hebben we gekozen voor koningsblauw, de polo’s hebben een logo op de borst en voor de jongere generatie is er gekozen voor t shirts in dezelfde kleur. Dit zorgt voor herkenbaarheid, betrokkenheid en het is stiekem ook lopende reclame voor het bedrijf. We hebben bewust gekozen voor een tweede kleur omdat oranje voor kleding wat heftig is.


Manege de Hoef

Complete huisstijl

De huisstijl is doorgevoerd in al het drukwerk en de website maar zie je ook terug op social media. Ook de foto’s zijn in een bepaalde stijl gemaakt, zo is het bedrijf direct te herkennen op social media.


Manege de Hoef
Manege de Hoef

Manege de Hoef op social media

Social media is anno nu een zeer belangrijk medium om klanten te bereiken. Manege de Hoef maakt gebruik van Instagram, Facebook en TikTok. We merken dat de jongste gebruikers vooral bereikbaar zijn via TikTok en Instagram, op Facebook zijn het voornamelijk volwassen volgers en Instagram is een mooie mix van beide. Hier loopt de leeftijd uiteen van 12 tot 55 jaar. De communicatie is aangepast aan de leeftijd en gericht op bestaande en nieuwe klanten. De engagement voor manege de Hoef is al jaren enorm hoog!

Ook op zoek naar een nieuwe huisstijl? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken via puck@turbeau.nl.