Eigen baas!

Turbeau Media

Wie start er nou een bedrijf midden in een Corona crisis? Ik dus. Gek genoeg was het voor mij een perfecte timing. Dit is wat ik altijd al wilde doen maar eigenlijk durfde ik de stap nooit te zetten.

De afgelopen jaren had ik een goede baan bij Mediahuis Nederland en Wayne Parker Kent, in een leuk en gezellig team. Maart 2020 kwam daar ineens Corona om de hoek kijken. Niemand had verwacht dat dit zo groots zou uitpakken. Ineens moest iedereen thuiswerken, normaal zaten we bijna allemaal 5 dagen per week op kantoor. Op dat moment werkte ik op het kantoor van WPK in Amsterdam West. Vanuit Alkmaar best een trip iedere dag. Vroeg weg op de fiets naar de trein, van de trein naar de metro en het laatste stukje met de tram. Ik was eigenlijk net op zoek naar een stadsfiets in Amsterdam voordat het allemaal veranderde. 

Het was nog enkele maanden vrij druk en het thuiswerken beviel eigenlijk wel. Ik ben echt geen ochtendmens (de meeste creatieve mensen niet geloof ik) en dat OV heb ik eigenlijk ook geen seconde gemist. Vrijmibo’s zijn digitaal ook best gezellig, je moet zelf de slingers ophangen deze gekke tijd. Helaas duurde de crisis best lang en verviel mijn functie. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten maar zoals ik al zei, je kunt ook zelf de slingers ophangen. Het eerste wat ik heb gedaan is op zoek naar een hond! Dit wilde ik al jaren maar was onmogelijk met een drukke kantoorbaan, bij deze had ik ook alvast besloten dat die kantoorbaan ook verleden tijd was. 

Vervolgens ben ik mij gaan oriënteren om als freelancer aan de slag te gaan, onze art director werkte freelance en dat klonk allemaal erg aantrekkelijk. Ik heb nooit echt begrepen waarom een kantoorbaan perse tussen 9:00 en 17:00 gedaan moet worden. Persoonlijk ben ik na 10:00 een stuk productiever en vind ik het heerlijk om ‘s avonds te werken en overdag naar buiten te gaan. Zo profiteer je zoveel mogelijk van daglicht, zeker in januari wel heel erg nodig! Eigen baas dus, dat leek me wel wat. Inmiddels is het bedrijfsplan helemaal klaar, afspraken met de boekhouder gemaakt en ingeschreven bij de KvK. We gaan ervoor! 

// Puck 

WIE BEN IK?

Hi! Mijn naam is Puck van den Berg, een ervaren grafisch vormgever en webdesigner. Ik help jouw bedrijf met creatieve branding en een goede website!