Alles wat je moet weten over mockups

mockups

Mockups kunnen een super handige toevoeging zijn in een presentatie of pitch, maar wat is het precies en hoe maak je een mockup?

Een mockup is eigenlijk een voorbeeld van het product wat je wilt verkopen of presenteren. Het geeft de klant visueel een idee hoe het product eruit komt te zien. Ideaal als je bijvoorbeeld een concept presenteert wat nog helemaal ontwikkeld moet worden. Grote merken als Microsoft en Adobe gebruiken het ook op hun websites om de consument alvast een kijkje te geven in een programma. Niet iedereen is creatief of visueel ingesteld, ze roepen niet voor niks de hulp in van een bureau of vormgever. Dit kan een potentiële klant net dat extra zetje geven om jouw product te kopen.

Uiteraard moet het product wel iets toevoegen aan de presentatie. Als je mockups toont die in werkelijkheid ver boven budget zijn dan heeft het geen zin, tenzij je denkt dat de klant bereid is om er nog wat geld bovenop te gooien. Denk hier goed over na voordat je mockups laat ontwikkelen.

Mockups maken in Photoshop

Uiteraard is Photoshop het perfecte programma voor mockups. Je kiest het product, eventueel zelfs eigen beelden en de grafisch vormgever voegt het design toe. Dit kan zijn een foto van een toekomstig bedrijfspand, een website in een scherm, telefoonhoesjes, kleding. Eigenlijk is vrijwel alles mogelijk en niet van echt te onderscheiden.

Duurzame webshop

Ook kun je mockups gebruiken om een webshop te vullen. Je laat de producten pas na de bestelling ontwikkelen. Zo hoef je geen voorraad te hebben (scheelt weer ruimte) en het is duurzaam. In een tijd als deze is dit zeker het overwegen waard. Vaak kun je hier bij een drukkerij wel afspraken over maken en eventueel zelfs via een externe partij laten verzenden.

Bij Turbeau Media kunnen wij mockups voor presentaties en andere doeleinden op maat creeëren. Zowel online als offline. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact op.

nl_NL