4x de beste websites voor kleurenpaletten

Vroeger hadden we de Pantone waaier! Nog altijd een handige gadget maar behoorlijk prijzig en vooral geschikt voor drukwerk. Tegenwoordig bestaan er ook een hoop handige websites voor online kleurenpaletten. Ik heb de beste op een rij gezet!
beste websites voor kleurenpaletten

Coolors.co

Dit is wat mij betreft de meest uitgebreide website wat kleurenpaletten betreft! Ik gebruik de gratis variant met heel veel handige tools, pro heb ik nog niet eens getest maar ik ben fan. Naast het genereren van paletten kun je ook testen of kleuren goed bij elkaar passen, kleuren uit een foto halen, contrast testen en verlopen (gradients) maken. Het is echt een handig hulpstuk bij het ontwerpen van branding en huisstijl.
Naar de website!


Colorhunt.co

Minder uitgebreid dan Coolors.co maar ook een hele fijne website om inspiratie op te doen voor een kleurenpalet. Je kunt ellenlang scrollen door diverse thema’s als vintage, neon, light, seizoenen en veel meer. Je kunt gemakkelijk zelf kleurenpaletten samenstellen en opslaan. Je kunt vervolgens super simpel de Hex codes of RGB nummers kopiëren en in je document plakken. De website is zeer geschikt als je op zoek bent naar een bepaalde stijl en er zelf niet helemaal uitkomt. Heerlijk scrollen door de vele kant en klare paletten brengt je vast inspiratie!
Naar de website!


Adobe color

Uiteraard heeft Adobe ook een eigen generator! De generator zelf vind ik minder handig dan die van Coolors maar ook deze werkt prima. Het leukste op de Adobe website is het kopje ‘verkennen’ waar je allerlei voorbeelden te zien krijgt van paletten en kleuren uit foto’s. Je kunt met een muisklik de kleur uit de afbeeldingen kopiëren, echt super handig.

Naar de website


The color palette tester

Deze website/app zag ik onlangs op TikTok voorbijkomen. Het is een premium app en kost 47 dollar, als je veel met kleuren werkt is het denk ik wel de moeite waard. Maar, er is ook een hele fijne gratis optie op de website. Namelijk de contrast checker! Je voert gemakkelijk de kleurcodes in onder het kopje tools > FREE contrast checker en vervolgens krijg je een hele reeks met de ingevulde kleuren. Perfect als je een kleurenpalet maakt voor een branding project.

Free contrast checker


Er zijn nog veel meer websites met kleurenpaletten en natuurlijk kun je ze ook gewoon zelf maken in een van de Adobe programma’s. Persoonlijk vind ik dit de beste websites voor kleurenpaletten! Weet jij er nog meer? Let me know!

WIE BEN IK?

Hi! Mijn naam is Puck van den Berg, een ervaren grafisch vormgever en webdesigner. Ik help jouw bedrijf met creatieve branding en een goede website!