Logo en branding ontwerp

Een logo laten maken

Je bent een bedrijf begonnen en hebt een mooie naam bedacht, nu nog een logo! Waar moet je beginnen? Ten eerste beginnen we met een briefing. Hier vullen we in wat jouw wensen zijn, denk bijvoorbeeld aan kleur, stijl maar ook typografie nemen we mee. Wellicht heb je zelf ook al wat ideeën. En zo niet, ook geen enkel probleem! Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord gaan we aan de slag met het uitwerken van een concept. Ondertussen ontvang je de uitgewerke moodboards in de mail! Na de eerste feedbackronde wordt een van de concepten uitgewerkt tot design! Tadaa, jouw logo is geboren.

logo ontwerp

Wat is een huisstijl?

De manier waarop een bedrijf zich visueel presenteert noemen we een huisstijl. Naast een logo bevat deze ook diverse kleuren, lettertypes en vormen. Maar ook onderdelen als visitekaartjes, toegangsborden, vlaggen etc. Om te zorgen dat iedereen binnen het bedrijf deze regels handhaaft ontwerp de grafisch vormgever een huisstijlhandboek. Hierin staat precies omschreven hoe het bedrijf zich naar de buitenwereld presenteert.

Logo en branding ontwerp

Eigenlijk ben je er nog niet met alleen een logo. Zoals je bij de meeste grote bedrijven vast weleens is opgevallen hebben ze heel wat opvallende kenmerken. Soms zo duidelijk dat je bij een bepaalde kleur al een associatie hebt met een bepaald merk. Branding gaat nog een stapje verder dan de huisstijl van een bedrijf. Eigenlijk is branding de identiteit van jouw bedrijf, dit gaat verder dan alleen het visuele aspect. Het is naast uitstraling ook een gevoel wat een bedrijf uitstraalt, bijvoorbeeld Disney. Daar krijgen de meeste mensen een blij gevoel bij. Dit wil jij toch ook!

logo en branding

Het proces

Briefing

Concept

Design

Puntjes op de i

Opleveren

Logo en branding op social media

De branding en huisstijl van jouw bedrijf voer je overal door. En als we zeggen overal, dan bedoelen we overal! Dus ook op social media. Tenslotte wil je dat een potentiële klant tijdens het scrollen al ziet dat de post van jouw bedrijf afkomstig is. Dat betekent dat de kleuren, typografie en het gevoel doorgevoerd moet worden. Zowel op een zakelijk platform als Linkedin als op TikTok en Instagram. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contct op om de mogelijkheden te bespreken.

Manege de hoef

Contact